blank
FILMY
" ( - . 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C Č D Ď E F G H Ch I Í J K L Ľ M N O Ó P Q R Ř S Ś Š T Ť U Ú V W X Y Z Ž
Všechny filmy

Rodinné video 2011 - Tlačová správa + video

Informace
Rodinné video 2011Dňa 26. februára 2011 v priestoroch klubovne Liptovského kultúrneho strediska v Liptovskom Mikuláši sa uskutočnila filmová amatérska súťažná prehliadka pod názvom Rodinné video. Tento ročník bol početne zastúpený vo všetkých štyroch kategóriách kvalitnými filmami nielen od slovenských autorov, ale aj od filmárov zo zahraničia konkrétne z Čiech a Nemecka.

Rodinné video 2011RODINNÉ VIDEO má už stále miesto v medzinárodnom kalendári amatérskych filmárskych podujatí a je jedinečné svojím zameraním na rodinné príbehy. Zaujímavé o čom všetkom zo života rodiny sa dajú natočiť filmy. Medzi jednotlivými snímkami o rodine boli zaradené aj medailóny nielen z rodinného prostredia ale aj o významných osobnostiach, ktoré oslovili svojím životom nielen konkrétneho filmára ale aj očarili divákov priamo v klubovni. Myslím si, že je veľmi dôležité spomenúť film od autora Ing. Ľubora Patscha Život v tieni, ktorý zachytáva život v rodine dvoch priateľov, ktorí cez všetky životné bariéry dokážu silou svojej vôle zdolať akúkoľvek prekážku. Samozrejme treba spomenúť aj vtipné snímky začínajúceho autora Jozefa Fašánka, ktoré zachytávajú vznik hudobnej skupiny Ploštín Punk. Okrem nich zaujali aj snímky z prvého roku života dieťaťa, ktoré by sa dali nazvať ako babyclip od Ľuboša Triznu, či výborný medailón od českého autora Eduarda Moceka Když dřevo voní láskou. Samozrejme bolo ešte veľa iných kvalitných filmov od iných autorov.

Odborná porota Ing. Michal Mačička Csc., Anežka Kleinová a Mgr. Michal Vrbňák vyberala z 32 filmov od 24 autorov. Filmy boli zaradené do 4 kategórií :

Rodinné video 2011Podujatie organizovalo Liptovské kultúrne stredisko v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, Mesto Liptovský Hrádok a ART ŠTÚDIO Liptovský Hrádok. Osobitné poďakovanie si zaslúži Mesto Liptovský Hrádok a primátor mesta Liptovský Hrádok Mgr. Branislav Tréger PhD. Hodnotnú hlavnú cenu venovalo LD Centrum Computers Juraja Drusku a medové prekvapenie poskytla firma APIGOLD Michala Mačičku ml., za čo im tiež patrí úprimné poďakovanie.

Fotogaléria z akcie zde,

Výsledky zde

Miriam Stromková
metodik pre neprofesionálny film a fotografiu
Liptovské kultúrne stredisko
Ul. 1. mája 28/196, 031 01 Liptovský Mikuláš
0905 832 950
| Autor: Miriam Stromková | Vydáno dne 02. 03. 2011 | 5707 přečtení | Počet komentářů: 0 | Přidat komentář | Informační e-mail Vytisknout článek

Tento web site byl vytvořen prostřednictvím phpRS - redakčního systému napsaného v PHP jazyce. Na této stránce použité názvy programových produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server

blank